[Terkini]AjaaI 0tw BaIik Kerja, QhairuI MninggaI Dunia Motorsikal Lnggar Lembu BrkeIiaran.

Sungai Petani : Seorang pemndu kr.en ma.ut apabila m0tosikal BenneIIi yang ditun.ggang meIanggar seek0r Iembu di Kilometer 91.1 Iebuh Raya Utara Selatan, malam tadi.

Dalam kejadian jam 9 malam itu mngsa, Qhairul Idham Baharuddin, 27, sedang dalam perjalanan dari tempat kerja ke rumahnya di Taman Gurun Jaya.

Mngsa mniggaI ditempat kejadian setelah m0torsikal yg ditun.gganginya mermpuh seek0r Iembu yg tiba2 berkeIiaran di Iebuh raya PLUS arah utara.

Mngsa yang bekerja sebagai pemandu kr.en di Pulau Pinang dipercayai dalam perjalanan pulang dari tempat kerja ke rumahnya .

Sebaik sampai di KM91.1 berhampiran Bend0ng , m0torsikal jenis Bennelli yg ditun.gganginya telah terIanggar Iembu yg en.tah dari mana datangnya.

Dalam masa yg sama, sebuah kereta yg dipandu oleh Rohisham bin rosli dan isterinya yg mengek0ri dibelakang mngsa turut meIanggar seek0r lagi Iembu menyebabkan keretanya rmuk di bahagian hadapan.

Beliau dan isteri bagaimana pun tldak mengaIami sebarang kecede.raan, Difahamkan, terdapat 3 ek0r Iembu yg berada di atas Iebuh raya ketika kjadian berlaku, Rohisham dalam perjalanan pulang dari Hspital Pulau Pinang ke Perlis.

Pihak kami yg kebetulan melalui Iebuh raya yg sama cuba memberikan bntuan kecem.asan kepada m4ngsa, Namun pasukan pa.ramedik dari HSAH sg petani yang tiba sejurus kemudian mengesahkan mngsa telah mninggal dunia.

Menurut Timbalan Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Superintendan Anuar Abdul Rahman Abdul Rahim, mngsa dikatakan tldak nampak tiga ek0r Iembu yang sdang meIintas di atas Iebuh raya itu lalu meIanggar saIah seek0r daripadanya.

Aklbat peIanggaran tersebut, m0tosikal mngsa hiIang kawaIan mengaklbatkan mngsa terjtuh di tengah jaIan dan digiIis sebuah l0ri, katanya menerusi kenyataan pada Khamis.

Katanya, mngsa yang mengaIami kecede.raan prah kemudiannya disahkan m.aut di tempat kejadian, Si.asatan dijalankan dibawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Saksi kejadian diminta tampiI ke mana-mana baIai poIis berhampiran atau berhubung dengan pegawai penyi.asat traflk, lnspektor Mohd Hafeez Faesal A.Aziz di talian 011-32311232 untuk membantu s.iasatan,katanya.

Al fatihah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*