Fizz Fairuz Lega ‘Scammer’ Tipu RM18,000 Sudah Did@kwa

SUSULAN lap0ran pol!s selepas menjadi mangsa t!pu seorang individu, pelakon Datuk Fizz Fairuz lega dengan tindakan pantas pihak pol!s hingga membawa sc@mmer berkenaan ke muka pengadilan.

Justeru Fizz atau nama sebenarnya, Fairuz Zainal Abidin, 42, berharap kejadian ini dapat memberi pengajaran kepada orang ramai supaya tidak mudah terpedaya dengan taktik l!cik suspek.

“Saya berterima kasih kepada pihak PDRM (Polis Diraja Malaysia) kerana segera bertindak membuat t@ngkapan, ia dapat membantu orang lain agar tiada lagi yang menjadi m@ngsa.

“Saya bersyukur dia dah kena t@ngkap dan kalau boleh saya mengharapkan dia dapat pulangkan wang saya balik… tapi kalau tiada rezeki pun tidak mengapalah.

“Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh jua ke tanah,”

Fizz Fairuz dit!pu sehingga melibatkan kerugian wang RM18,100.

Terdahulu, seorang ahli perniagaan Khairul Khuzaini Zamnsani, 26, dihadapkan ke M@hkamah Majistret Kuala Lumpur atas pertuduh@n men!pu Fizz membabitkan wang berjumlah RM18,100.

Tertuduh did@kwa menipu Fizz sehingga mempercayai dirinya memiliki projek pembersihan bernilai RM1.81 juta daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Saya bersyukur dia dah kena t@ngkap dan kalau boleh saya mengharapkan dia dapat pulangkan wang saya balik tapi kalau tiada rezeki pun tidak mengapalah.

DATUK FIZZ FAIRUZ

PELAKON

Suami kepada pelakon Datin Almy Nadia itu memasukkan amaun tersebut ke dalam akuan bank milik tertuduh pada 6 Jun lalu.

Tertuduh dida@wa mengikut Seksyen 420 Kanun Keseks@an yang boleh dihukum penjara maksimum 10 tahun, sebat dan denda jika sabit kesal@han.

Mahk@mah membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM8,000 dan kes akan disebut semula pada 28 September ini.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*