Elyana Jalani Rawatan Radioterapi Di Hati & P!nggul, Tak Mahu Fikir Soal Rambut Gugur

Penyanyi Elyana kembali melakukan rawatan radioterapi di bahagian hati dan pinggul dalam proses merawat penyakit kanser limfoma tahap empat yang dihidapinya di sebuah hospital swasta, hari ini.

Menurut laporan Harian Metro, pemilik nama Erneelya Elyana Emrizal itu meluahkan rasa syukur kerana tahap kesihatannya tidak mengalami sebarang masalah.

“Alhamdulillah, saya sudah boleh bernafas dengan baik. Cuma, rawatan radioterapi ini masih perlu dibuat kerana sel-sel kanser itu masih ada di bahagian tertentu seperti hati dan pinggul.
“Jadi, kenalah dirawat lagi untuk pulih. Apapun, saya ucapkan terima kasih kepada anda semua yang sentiasa mendoakan keadaan kesihatan saya untuk cepat pulih,” katanya.

Berkongsi mengenai kesan rawatan tersebut, penyanyi berusia 34 tahun itu mengalami keguguran rambut namun tidak perlu dirisaukan kerana akan tumbuh semula.

“Bagi saya, apa yang paling utama ketika proses rawatan ialah semangat kuat dan kekal positif. Berkenaan rambut gugur, tak perlu fikirkan sangat sebab ia kesan biasa,” ujarnya.

Tambah penyanyi lagu Tak Tercapai Akalmu itu, dia menjalani rawatan tersebut dahulu buat ketika ini berbanding kimoterapi selain bergantung kepada hasil pemeriksaan nanti.

“Mohon doakan saya kuat untuk menjalani rawatan ini. Apatah lagi, sudah beberapa hari saya tak cukup tidur sebelah kiri badan saya berasa sakit,” tambahnya.

Sebelum ini, Elyana yang menghidap kanser sejak 10 tahun lalu telah menjalani 10 sesi rawatan radioterapi sebelum dibenarkan pulang ke rumah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*