Suami Isteri Hidup Seperti Orang Bujang

BEIJING: Sepasang suami isteri di Tianjin, China yang sudah berumah tangga selama 30 tahun masih mengamalkan kehidupan seperti ‘orang bujang’ walaupun tinggal serumah.

Ini kerana kedua-duanya menguruskan diri sendiri secara berasingan termasuk pembahagian makanan dalam peti sejuk.

Mereka juga tidak tidur di bilik yang sama dan membahagikan kediaman mereka kepada dua bahagian. Malah, mereka bergilir-gilir menggunakan dapur dan memakai peralatan memasak berasingan.

Menurt laporan Odditycentral, pasangan itu mengasingkan segalanya termasuk telur ayam di dalam peti ais namun itu menjadi kebiasaan mereka sejak berkahwin.

Kehidupan mereka yang sebelum ini tidak diketahui masyarakat umum kini menjadi tular awal minggu ini di laman sosial disebabkan kelainan yang diamalkan pasangan berkenaan.

Berdasarkan media negara berkenaan, pasangan itu juga tidak berkongsi katil kerana si suami tidur di satu sudut di rumah mereka.

Contoh lain yang memaparkan kelainan pasangan itu apabila lampu di rumah mereka terb4kar, si isteri perlu memanggil pekerja pembaikan untuk menukar lampu.

Si suami hanya akan berbuat demikian sekiranya ker0sakan lampu itu di ‘kawasan miliknya.’

“Kami perlu menunggu giliran untuk memasak dan perlu menggunakan dapur sendiri. Ada satu ketika isteri saya mengesyaki saya mencuri telur ayamnya selepas selesai memasak,” kata si suami.

Si isteri memaklumkan kepada wartawan, tindakan pengasingan dalam kehidupan mereka berlaku disebabkan sikap pentingkan diri suaminya sejak muda yang menyimpan barangan peribadi tanpa mahu berkongsi dengan sesiapa.

“Sejak muda lagi suami tidak mahu berkongsi barangan dengan saya dan sampai satu waktu, saya juga membuat tindakan sama,” katanya.

Bagaimanapun, dari sudut lain, peraturan yang dilaksanakan pasangan ini menyebabkan kehidupan mereka lebih aman dan tidak berlaku sebarang pertelingkahan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: HMetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*