Ibu Mentua Kini Semakin Ten@t, Ifa Raziah Mohon Doa

Kuala Lumpur: Pelakon, penyanyi, dan pengacara sensasi, Ifa Raziah memohon semua pihak agar mendoakan kes1hatan ibu mentuanya, Khizan Zain, 71, yang kini dirawat di sebuah pusat pervbatan di Shah Alam, Selangor ak1bat ker0sakan bvah p1nggang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MISS DIVA IFA RAZIAH (@ifa_raziah)

Ifa yang dihubungi berkata, ibu mentuanya dikej4rkan ke hospital sem4lam apabila keadaannya semakin t3nat.

“Mak sebelum ini ada kenc1ng man1s yang teruvk, d4rah t1nggi dan pernah dua kali nazak ketika di rawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

“Malah saya dah bawa segala kelengkapan seperti kain kapan sebagai persediaan, namun syukur pada Allah umurnya masih panjang. Dia ditempatkan di Unit Raw4tan Rapi (ICU) HKL selama berbulan-bulan.

“Namun, ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 lalu, pihak hospital meminta kami membawa emak balik dan meneruskan raw4tan di rumah,”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MISS DIVA IFA RAZIAH (@ifa_raziah)

Menurut Ifa, difahamkan HKL tidak boleh lagi merawat pesakit seperti ibu mentuanya kerana k3s Cov1d-19 yang tinggi. Selain itu, keluarga pesak1t juga tidak boleh mel4wat kerana prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan semasa pandem1k.

“Bila bawa ibu mentua balik ke rumah, kami upah doktor datang merawatnya setiap hari, selain mengambil seorang jurur4wat peribadi untuk menjaga segala keperluannya.

“Empat bulan juga emak dir4wat di rumah dan semalam, keadaannya agak tervk. Kami pun dah tak berdaya dan akhirnya minta tolong kawan-kawan sekiranya tahu hospital yang boleh terima pes4kit.

“Ini kerana, kami difahamkan semua hospital di sekitar Lembah Kelang memang penuh dan kekosongan pula hanya ada di pusat perubatan di Shah Alam,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: HM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*