Netizen Minta Hafiz Mahamad Tak Lagi ‘Menunjuk’ -Isteri Kena S!hir, Mungkin Ganguan Tersebut Adalah Penyakit Ain

Pendedahan yang dibuat oleh usahawan dan influencer terkenal Hafiz Mahamad apabila memaklumkan yang isterinya mengalami gangguan mahkluk halus di IG live tempoh hari telah tular di media sosial.

Kronologi kejadian tersebut telah dikongsikan semula oleh warganet dan mendapat perhatian ramai. Video isteri kepada Hafiz iaitu Syafiqah Aina yang berada dalam keadaan separa sedar dan seakan bertindak diluar kawalan juga tular.

Pesanan buat hafiz Mahamad

Susulan daripada itu, seorang pengguna Facebook mewakili beberapa warganet lain telah meninggalkan pesanan dan menasihati influencer itu agar mengurangkan sedikit perkongsian berkenaan kebahagian bersama anak dan isteri di media sosial.

Ia bertitik tolak daripada beberapa rumor dari warganet yang mengaitkan kejadian ganguan tersebut dengan penyakit ain yang dikatakan ada kena mengena dengan rasa dengki orang yang melihat kita.

Mungkin ganguan tersebut adalah penyakit ain

Tak hanya itu, pengguna Facebook yang dikenali sebagai Asilah Ab Aziz itu juga turut menyertakan sekali beberapa tangkapan layar berkenaan maksud penyakit ain yang mungkin menjadi salah satu punca Syafiqah Aina mengalami gangguan tersebut.

Kalau betul dengki, dari dulu orang dah buat

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet dilihat telah meninggalkan komen menyatakan rasa setuju dengan pendapat yang dibuat oleh pengguna Facebook dikenali sebagai Asilah Ab Aziz itu.

Mereka juga perasan yang influencer berkenaan terlalu kerap berkongsi berkenaan keluarganya dan boleh jadi ia salah satu sebab wujud perasaan dengki dari orang lain sehingga terjadinya penyakit ain.

Patut dulu orang tua2 suka cakap baby buruk

Memang nampak macam suka menunjuk

Pelik bila dia cakap kena sihir

Tak salah nak rakam, tapi biar jadi tatapan sendiri

Kadang gambar sekeping dua pun jadi masalah

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Facebook Asilah Ab Aziz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*