“Tak Ajar Beli Mainan Mahal, Tak Ajar Beli Fastfood Selalu” -Mua Bellaz Didik Anak Hidup Sederhana

Sebut sahaja nama Mua Bellaz, pastinya ramai mengenali wanita yang berbakat dalam dunia persolekan ini. Namun tak ramai yang mengenali sisi Mua Bellaz sebagai seorang ibu.

Bermula dari seorang ibu dan suri rumah yang ‘mencuri-curi’ masa berkarya mencari duit sampingan akhirnya menjadikan dia sebagai salah seorang selebriti media sosial terkenal.

Pemilik nama Nabilah binti Zulyadaini mempunyai 3 cahaya mata, Airis 8 tahun, Aidil 4 tahun dan Ean Yusuf 1 tahun. Bercerita tentang kehidupanya yang berjaya, Bellaz akui perwatakan yang baik dan jujur memberi inspirasi kepada pengikut-pengikut di sosial media.

“Kalau kita nak buat sesuatu, biarlah memberi inspirasi kepada orang lain. Orang ni dia suka akan kehidupan seseorang, jadi kita kena tunjuk benda-benda yang positif dan yang baik-baik supaya boleh jadi ikutan ramai. Saya tak suka benda negatif”

Dari sisi seorang ibu pula, Mua Bellaz megakui dia seorang yang garang walaupun ramai mengenalinya sebagai seorang yang ceria.

“Saya seorang yang garang, cuma garang saya dibibir sahaja..di mulut sahaja. Contoh kalau anak saya mandi, tuala tu dia main campak-campak so saya memang jadi gorilla lah! Saya memang garang tapi ada masanya lembut”

“Bila bekerja pula, kena pandai bahagi masa. Sebab itulah orang kata masa itu emas. Bellaz sangat teliti dengan masa. Cuma kadang-kadang sebagai ibu pun Bellaz ada rasa penat. Kadang-kadang anak tu tengah malam nak tukar lampin lah, nak susu dan sebagainya jadi memang penat lah”

Bercerita tentang kehidupan susah yang pernah dilalui, Bellaz menjadikan iainya penguat semangat untuk terus berusaha demi kesenangan anak-anak.

“Sebagai ibu bapa kita nak lah yang terbaik untuk anak-anak kita. Kita nak dia pelajaran yang terbaik. Semua yang baik-baik belaka. Dari situlah Bellaz fikir sesuatu untuk cari side income sendiri. Jadi Bellaz belajar makeup-makeup melalui youtube sebab tak mampu masuk kelas. Tapi jangan berenti berusaha, sabar ada rezekinya.”

“Dari segi didik anak pula, Bellaz memang ajar erti susah kena ada dalam kehidupan anak-anak Bellaz. Contoh dari segi permainan, Bellaz memang tak ajar untuk beli mainan mahal. Tak ajar dalam kemewahan, bersederhana sahaja. Apa yang Bellaz masak, makan je yang tu jangan memilih. Tak adalah selalu makan KFC. Bagi depa tahu susah, bukan tidur dalam aircond 24jam. Sederhana sahaja. Tapi tak adalah sampai merumitkan hidup mereka cuma tak nak terlalu mewah.”

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*