“Boleh Tak Nak Post Apa-apa Dekat IG Ke, Twitter Ke, Pakai 0tak Sikit?” – Mira Filzah

VIDEO seorang wanita menyebarkan berita p@lsu mengenai punca kemat!an pemanah negara, Allahyarham Haziq Kamaruddin akibat pengambilan vaksin AstraZeneca turut mendapat perhatian pelakon Mira Filzah.

Berang dengan sikap individu tersebut, Mira atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman, menasihati semua orang agar berfikir dahulu sebelum berkongsi sesuatu kenyataan di laman sosial.

“Nak cakap ke tak eh. Haih. Cakaplah. Boleh tak yang nak post apa-apa dekat Instagram ke Twitter ke buat content ke, kenyataan ke, bergv

rau ke, pakai 0tak sikit?” tegas Mira.

Mira memuat naik status di Twitter.

Pelakon berusia 28 tahun itu memuat naik status tersebut menerusi laman Twitter miliknya pada Isnin dan turut berkongsi semula paparan skrin info dan permoh0nan m@af individu tersebut.

Sebelum ini, video seorang wanita dikenali sebagai Aqila Yusri mend@kwa kononnya punca kemat!an arwah Haziq adalah darah tersvmbat akibat pengambilan vaksin AstraZeneca.

Susulan video itu tular, p0lis kini sedang mengesan wanita tersebut yang turut mend@kwa Kementerian Kesihatan (KKM) menyembuny!kan punca sebenar kemat!an terbabit menerusi video tersebut.

Boleh tak yang nak post apa-apa dekat Instagram ke Twitter ke buat content ke, kenyataan ke, bergurau ke, pakai 0tak sikit?

MIRA FILZAH
PELAKON

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan, berkata pihaknya menerima laporan rakaman video itu dikatakan memaparkan berita p@lsu daripada seorang pelajar perempuan pada Jumaat lalu.

“S!asatan awal mendapati rakaman video berkenaan dimuat naik menerusi status WhatsApp milik penama, Aqila Yusri selain dimuat naik dalam Instagram @agilayusri.

“Hasil penelitian dalam video itu mendapati terdapat seorang wanita menyatakan kemat!an Allahyarham Haziq berpunca daripada salvran darah tersvmbat akibat ambil vaksin berkenaan.

“Malah, terdapat juga d@kwaan bahawa KKM melap0rkan jumlah kes positif yang tidak tepat,” katanya menerusi laporan media.

Allahyarham Haziq Kamaruddin men!nggal dunia pada 14 Mei lalu.

Pada 14 Mei lalu, pemanah negara Haziq Kamaruddin men!nggal dunia pada usia 27 tahun di Hospital Kajang ak!bat kompl!kasi salur darah jantung tersvmbat akibat perubahan arterosklerosis (coronary artery atherosclerosis).

Dalam pada itu, Mohd Zaid memberitahu kes penvlaran berita p@lsu itu dis!asat mengikut Seksyen 505(b) Kanun Keseks@an dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia (AKMM) 1998.

Media sebelum ini melap0rkan hasil bedah s!asat pemanah negara itu mendapati tidak menunjukkan punca kemat!annya disebabkan vaksinasi COVID-19.

Ketua Perkhidmatan Perubatan Forensik Kementerian Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Zahari Noor dipetik berkata, setakat ini bedah siasat menunjukkan punca kemat!an adalah disebabkan komplikasi salur darah jantung tersvmbat ak!bat daripada perubahan arterosklerosis (coronary artery atherosclerosis).

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*