(Video) Padah! Berebut Tadah Minyak Dr Lori Tangki Yang Terbabas, Akhirnya Lori MeIetup!

Trag1s dan mengerikan. Itu apa yang dapat digambarkan mengenai sebuah video tular memaparkan insiden kebakaran tangki lori minyak yang terbalik dan membakar kesemua m4ngsa yang berada di tempat kejadian secara hidup-hidup.

Menerusi video tersebut, orang ramai yang membawa bekas dilihat berpusu-pusu membanjiri lori berkenaan dipercayai untuk mengambil minyak yang dari lori berkenaan.

Namun, tindakan tersebut membawa p4dah apabila tangki minyak itu meletuvp sekaligus api yang marak menyambar kesemua m4ngsa yang berada berdekatan tanpa sempat mereka berIari dan menyeIamatkn diri.


Difahamkan, kejadian tersebut berlaku pada Isnin lalu di sebuah lebuh raya di Magdalena, Colombia.

Pemandu trak, Manuel Catano, telah membawa 5,000 gelen minyak sebelum trak yang dipandunya hilang kawalan dan terbalik di tepi jalan.

Catano yang bergegas keluar daripada kabin mendapati beberapa minit kemudian penduduk sekitar mula datang dengan membawa bekas yang bekas untuk mengambil minyak berkenaan.

”Saya memberitahu mereka bahawa ia merupakan petrol premium dan boleh menyebabkan kebakaran,” kata Catano.

Namun, dia diminta untuk tidak ‘masuk campur’ dalam urusan mereka sambil mereka memecahkan injap tangki dengan paip untuk mengeluarkan petrol berkenaan.

Polis yang tiba mendapati bilangan orang ramai semakin bertambah di mana 120 orang dilaporkan mengerumuni tempat kejadian sebelum tangki tersebut meletup secara tiba-tiba.

Ins1den berkenaan telah mer4gut sekurang-kurangnya 11 ny4wa dan menyebabka 52 lagi m4ngsa mengalami keceder4an p4rah dan sedang mendapatkan r4watan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Siakap Keli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*