Wanita OKU MeninggaI Dunia, Laporan Awal Punca Kemat1an Akibat S4wan Rupanya Dipercayai Dider4

Sesungguhnya tidak semua manusia dilahirkan dalam keadaan sempurna. Kelompok yang tidak sempurna ini atau dikenali sebagai orang kur4ng upaya (OKU) adalah sebahagian daripada entiti masyarakat yang perlu dihormati dan disayangi kerana Islam tidak pernah membelakangi mereka.

Kehadiran mereka yang kurang upaya adalah rahmat kepada orang lain untuk berasa bersyukur atas nikmat kesempurnaan yang dikurniakan kepada mereka. Bahkan, manusia yang normal ini berpeluang untuk meraih ganjaran apabila menghulurkan bantuan kepada mereka yang lem4h itu.

Namun begitu, tidak semua manusia yang lahir dalam keadaan sempurna mampu bersikap baik terhadap golongan OKU ini. Bahkan ada yang sanggup mengambil kesempatan di atas keIemahan golongan yang istimewa ini.

Terbaru tuIar di laman sosial Facebook mengenai seorang wanita OKU yang meninggaI dunia dan dipercayai menjadi m4ngsa der4. Ikuti perkongsian kisah trag1s yang menimpa wanita ini oleh Natipah Abu.

اِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Tulis, padam, tulis, padam lagi, itulah yang terjadi kali ini. Tidak tahu bagaimana hendak menulis yang terbaik. Takut ada hati yang tercalar dan ada aib yang terselak. Tetapi yang pasti, ia harus ditulis juga sebagai peringatan buat semua. Insan terpilih ini, pernah kita santuni empat tahun lalu. Dua hari yang lalu kita menerima berita bahawa dia yang yatim piatu ini telah pergi buat selama-lamanya sejak setahun yang lalu.

Berita pemergian arw4h yang di dalam keadaan trag1s sekali itu memang sungguh mengejutkan. Otak tidak mampu berfikir bagaimana dan mengapa itu terjadi. Apa fungsi orang sekeliling sehingga perkara ini terjadi. Laporan awal punca kemat1an disebabkan s4wan. Tetapi siasatan polis menemui kesan yang mencur1gakan.

Arw4h didapati telah meninggaI dunia ak1bat dider4. Justeru itu, di sini kita ingin berpesan kalau anda di luar sana diberi tanggungjawab atau secara terpaksa perlu menjaga orang OKU tetapi tidak mahu dan tidak sanggup memikul tanggungjawab itu TOLONGLAH jangan melepaskan kem4rahan, kebenc1an dan ket1dak-puasan hati itu kepada mereka yang tidak berd0sa ini.

Kalau anda berkemampuan banyak pusat jagaan berbayar di luar sana. Jika tidak mampu berundinglah dengan pihak berwajib. Ada pusat jagaan percuma oleh pihak berwajib di luar sana.

TOLONGLAH jangan mengan1aya mereka yang tidak berdosa. Kasihanilah mereka, mereka tidak meminta dilahirkan begitu. Sipelaku telah pun ditahan di bawah seksyen 302 kanun keseks4an yang mana jika sabit kesalahan, membawa kepada hukuvman mat1 mandat0ri.

Al Fatihah

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم

ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Sumber: Natipah Abu

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Siakap Keli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*