Risteena, Isa Rancang Nikah Hujung Tahun

KUALA LUMPUR: Kemunc4k bagi pasangan yang bercinta pastinya apabila mendirikan rumah tangga. Harapan disatukan dalam ikatan perkahwinan menjadi detik yang ditunggu penuh deb4ran. Begitu juga pasangan romantis, Isa Khan dan tunangnya, Nur Risteena Munim.

Isa dan Risteena merancang melangsungkan perkahwinan pada penghujung tahun ini. Bagaimanapun, ia bergantung kepada situasi semasa sekiranya Per1ntah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) masih berterusan.

“Kami merancang mengadakan majlis pernikahan sekitar November atau Disember ini. Rancangan ini sudah ditetapkan ketika majlis pertunangan lagi. Kami rancang bertunang hanya setahun, tak mahu tunang lama-lama.

“Bagaimanapun, disebabkan PKPP masih berterusan dan tidak diketahui berlanjutan hingga bila, jadi kami masih belum menetapkan tarikh yang sesuai,” katanya kepada BH Online.

Isa atau nama sebenarnya, Mohammad Fara Aidid Ali Dad Khan berkata, dia terlintas mahu melangsungkan majlis pernikahan terlebih dahulu, kemudiannya barulah majlis resepsi diadakan pada tarikh bersesuaian.

“Jika mengadakan majlis ketika PKPP, pastinya kita perlu mematuhi prosedur operas1 standard (SOP) kerana kerajaan masih tidak membenarkan majlis kenduri kahwin yang membabitkan orang ramai berkumpul.

“Besar harapan saya dapat mengadakan majlis pernikahan dan persandingan serentak. Bagaimanapun, disebabkan C0VID-19 belum berakhir, terfikir juga mahu bernikah dahulu dan majlis persandingan diadakan tahun hadapan.

“Bagaimanapun, semuanya masih belum ditetapkan lagi. Kami kena berbincang dengan keluarga dan melihat situas1 semasa,” katanya.

Bekas peserta Akademi Fantasia (AF) 2016 itu berkata, dia tidak tertek4n apabila perancangan asal tidak dapat direalisasikan dengan baik.

Katanya, bukan dirinya sahaja yang berdepan dengan nasib sedemikian, malah rakyat seluruh dunia mengal4mi m4salah sama ek0ran pandem1k C0VID-19.

“Perkara ini bukan satu m4salah besar buat kami. Nak tertek4n sangat pun buat apa kerana ramai lagi yang terjej4s dan keadaan mereka lebih teruvk.

“Alhamdulillah, keluarga memahami kami tidak boleh membuat persiapan secara menyeluruh ek0ran PKPP,” katanya yang sudah menghadiri kursus perkahwinan.

Isa mengikat tali pertunangan dengan Nur Risteena pada 23 November tahun lalu selepas lima bulan berkenalan.

Mereka mengadakan majlis pertunangan di Bali, Indonesia dengan dihadiri ahli keluarga. Dalam perkembangan lain, Isa dan Risteena sibuk membangunkan produk minum kesihatan yang diusahakan bersama.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: BH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*