Tak Perlu Buat Ujian C0VID-19 Lagi Sebelum Masuk Sabah

KUALA LUMPUR: Kerajaan Negeri Sabah memansuhkan syarat supaya individu yang ingin masuk ke negeri itu supaya menjalani ujian C0VID-19 terlebih dahulu, pada Rabu.

Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata, bagaimanapun semua individu terutama yang bukan rakyat Sabah dan warga asing, diwajibkan mematuhi peraturan-peraturan ditetapkan oleh pihak berkuasa negeri seperti mengemukakan pas kerja dan dokumen lain yang masih sah.

“Pada hari ini, Sabah memutuskan untuk memberi kelonggaran perjalanan masuk ke Sabah melalui semua laluan dengan mengecualikan individu menjalani ujian tersebut (C0VID-19).

“Bagaimanapun, bagi mereka yang bukan rakyat Sabah dan bukan warganegara Malaysia diwajibkan untuk mematuhi peraturan-peraturan yang ditetapkan pihak berkuasa,” katanya dalam kenyataan di sini pada Rabu.

Sebelum ini, Sabah memutuskan untuk membenarkan semua perjalanan masuk rakyat Malaysia ke negeri itu tanpa menjalani kuarant1n wajib.

Ia bagaimanapun dengan syarat mereka telah melakukan ujian C0VID-19 di tempat atau negeri lain dalam tempoh tiga hari sebelum masuk ke Sabah dan disahkan negatif.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Astro Awani

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*