Bukti Baru Perbualan Didakwa Milik Ebit Lew Di Sebar Oleh Firdaus Wong. Ustaz Mohib Khouli Tampil Bagi Satu Nasihat

Kes g4ngguan seksu4l melibatkan pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew (UEL) masih menjadi isu dan perdebatan hangat warganet di laman sosial.

Walaupun sudah dua bulan kes masih dalam siasatan namun terbaharu, timbul bukti dan beberapa tangkap layar perbualan didakwa milik UEL dan mngsa kes berkenaan.

Menerusi laman Telegram rasmi milik pendakwah bebas, Firdaus Wong, beberapa bukti g4ngguan seksu4l didakwa milik UEL didedahkan kepada umum.

Dalam satu kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh Firdaus menerusi Telegran, beliau berkata:

“Kami akan bersama dengan mngsa-mngsa yang telah membuat laporan polis untuk mendapatkan keadilan. Jikalau ada pihak yang mahu membuat laporan polis atau mengambil tindakan s4man, kami telahpun bersiap sedia 100 peratus.

“Segala bukti-bukti telah kami siap sedia andai ada mana-mana pihak yang mahu mengambil tindakan s4man. Kami tetap teguh mempertahankan prinsip berani kerana benar. Amar makruf nahi mungk4r.

“Kepada yang selama ini mempersoalkan kenapa mngsa tidak buat laporan polis, kami telah lama buat laporan cuma tidak menceritakan agar tiada pihak meng4nggu si4satan,” ujarnya.

Terdahulu Pendakwah bebas, Firdaus Wong Wai Hung menerusi siaran Telegram nya mendedahkan rakaman suara dan tangkap layar perbualan luc4h yang dikatakan milik seorang pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew.

Terdapat beberapa tangkap layar perbualan pendakwah tersebut bersama seorang mangsa yang juga berstatus isteri orang. Antara ‘permintaan’ nya termasuklah menginginkan mereka bertukar pasangan (suami isteri) dan melakukan hubungan seks di hadapan satu sama lain.

“Tukar ya”

“Tukar pasangan”

“Nak f*ck awak suruh dia f*ck wife saya nak

“Biar laki (suami) awak tahu bini(isteri) dia best giler”

“Kita buat show”

“Depan dia diorang tengok je” antara perbualan kononnya ditulis oleh pendakwah itu

Dalam pada itu menerusi laman Twitter, rata-rata warganet dilihat bersikap neutral mengenai isu ini.

Malah ada yang berpendapat selagi tiada kebenaran yang pasti, individu berkenaan tidak wajar dihukum kerana boleh menjatuhkan fitnah.

Tidak kurang juga beranggapan di zaman media sosial dan teknologi moden pelbagai cara boleh dilakukan untuk menjatuhkan seseorang.

“Kepada Ust Firdaus Wong, Jagalah Keaib4n Saudara Kamu Ust Ebit Lew ” Ustaz Mohib Khouli

Menurut Ustaz Mohib, terdapat usaha yang mengeriikan untuk mem4lukan Ebit Lew di sosial media

Belia mengatakan tidak bersetuju dengan cara yang sedang di lakukan oleh Firdaus Wong

Berikut  rakaman penuh penjelasan dari Ustaz Mohib buat ramai setuju

Polis buka kertas sias4tan tular video, mesej luc4h pendakwah terkenal

Polis membuka kertas siasatan selepas mengesan penularan klip video dan mesej luc4h yang didakwa membabitkan seorang pendakwah terkenal.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Abd Jalil Hassan berkata, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 504 Kanun Keseks4an (KK) kerana dengan sengaja meng4ibkan dengan niat membangkitkan pec4h keamanan.

Menurutnya, siasatan juga dijalankan mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana penggunaan tidak wajar kemudahan atau perkhidmatan rangkaian.

“Polis menasihatkan orang ramai agar menjadi pengguna media sosial yang bijak, berhemah dan tidak menyalahgunakan platform itu bagi mendatangkan kegentaran awam.

“Tindakan tegas juga akan diambil kepada individu yang sengaja menggug4t ketenteraman awam,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Katanya, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes ini diminta menghubungi Ketua Unit Siasatan Jenay4h Terkelas, Jabatan Siasatan Jen4yah Bukit Aman Superintendan Junainah M Kasbolah atau Pegawai Penyi4sat Kes, Inspektor Mohd Khabir Mohd Afandi di talian 03-22666071.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*