“B3rkat Kebaikan Semua Orang Pada Isteri Saya Itu, AIIah Hadirkan Keaja!ban Buat Saya” – Shuib Syukur Perkembangan Siti Sarah

KUALA LUMPUR: Kesyukur4n tidak henti-henti dipanjatk4n pelawak dan usahawan Shuib Sepahtu apabila doktor memaklumkan keadaan isterinya, Siti Sarah Raisuddin semakin stabil.

Bahkan, perkembangan p0sitif yang ditunjukkan Siti Sarah, 36, amat-amat menggembirakan Shuib kerana sebelum ini dia meng4kui hampir pvtus asa terhadap keadaan isteri kesayangannya itu.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya, Shahmira Muhamad, setakat pukul 6 petang Sabtu, kadar oksigen Siti Sarah sudah menc3cah paras 85 berbanding paling rendah sebanyak 40 pada pukul 11 malam Jumaat sedangkan kadar ideal oksigen bagi manusia ialah melebihi 95 peratus.

“Allah maha baik. Allah bantu saya dan Siti Sarah dengan memberikan rahmatNya, dihadirkan ramai orang berdoa, membaca Yassin dan mengadakan solat hajat tanpa henti.

“Berkat kebaikan semua orang pada isteri saya itu, Allah hadirkan keajaib4n buat saya. Keajaib4n itu berlaku di depan mata saya. Saya amat-amat bersyukur dan mengins4fi kebaikan Allah buat saya dan isteri,” kata Shuib ketika berkongsi perkembangan terkini Siti Sarah dalam sesi bacaan Yassin dan doa selamat menerusi aplikasi Zoom sebentar tadi yang disertai oleh 157 kenalan pasangan itu.

Selepas berhari-hari melalui detik-detik yang sukar sehingga tidak l3lap tidur serta hil4ng selera makan, Shuib mengakui, ke4jaiban yang Allah hadirkan dalam tempoh 24 jam lalu telah mengembalikan semangat serta senyumannya.

“Di sebalik uijan ada kemanisan yang Allah berikan. Saya sangat beremosi dan terlalu seronok melihat keprihatinan rakan-rakan kami yang saling berganti menghadiahkan bacaan Yassin, solat hajat serta doa yang tidak pvtus-putvs buat Siti Sarah serta anak kami.

“Saya seperti mendapat semangat baharu. Terima kasih kepada semua yang tidak pvtus-putvs mendoakan kesembuh4n buat Siti Sarah, hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya,” kata Shuib

Siti Sarah yang popular dengan lagu Kesetiaan itu dikejarkan ke Hospital Canselor Tunku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia pada Rabu lalu kerana keadaan kesihatannya yang tidak mengizinkan selepas dij4ngkiti C0V1D-19.

Selain Siti Sarah, Shuib bersama tiga anak mereka Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, disahkan p0sitif.

Shuib dan anak-anaknya bagaimanapun, disahkan negatif selepas melakukan ku4rantin k3ndiri selama 14 hari.

Berikutan Siti Sarah sedang h4mil tujuh bulan, doktor telah mengelu4rkan b4yi dalam k4ndung4nnya sekitar pukul 5 petang Jumaat.

Anak keempat pasangan artis itu diberi nama Ayash Affan kini berada dalam keadaan stabil.

Kata Shuib, anak bongsu mereka itu masih ditempatkan di HCTM tetapi sudah mula menunjukkan perkembangan yang baik.

“Pada awalnya doktor maklumkan anak kami tidak bernaf4s dan tidak berger4k tetapi selepas mem4ntaunya … sudah mula menunjukkan perkembangan, sudah mula menend4ng kaki dan menggenggam tangannya selain sudah membuka mata,” cerita Shuib dalam nada penuh syukur.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariMaklumat

Sumber: Awani

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*